Welke TOG-waarde in de herfst en winter?

Wanneer je naar buiten gaat zie je de herfstkleuren langzaam maar zeker verschijnen in de natuur. Ook wordt het steeds een beetje frisser. Het is tijd om je huis en pyjama warm en cosy te maken. Je wilt natuurlijk niet dat je kindje het in de nacht koud heeft, daarom is het belangrijk dat je zorgt dat je kind de juiste TOG-waarde slaapzak aan heeft tijdens het slapen. Welke TOG-waarde bij welke kamertemperatuur hoort lees je in deze blog.

Toddiebag heeft verschillende fijne slaapzakken met en zonder voetjes in het assortiment die je tijdens de herfst en winter kunt gebruiken. Wij raden je aan om één maat te groot bestellen, zodat je extra lang kunt doen met één slaapzak. Klik hier voor de maattabellen

Korte mouwen | dun | TOG 0.5 - 1 | kamertemperatuur 23° tot 25°C

Deze slaapzakken zonder mouwen kunnen prima in de zomer zonder extra laagje. Toch raden wij wel aan om een luchtig shirtje met lange mouwen eronder te doen als bescherming tegen de muggen.

Korte mouwen | dik | TOG 1 - 1.5 | kamertemperatuur 19° tot 22° of 17°-19°C met extra laagjes eronder

Als jouw kind het gauw warm heeft, kan dit een goede keuze zijn voor jou. Je kunt een romper en een shirtje met lange mouwen onder de slaapzak aandoen. Als jouw peuter nog maar pas in een peuterbed slaapt en het dekbed geregeld van zich af duwt, kan dit een fijne oplossing zijn voor de overgang naar een dekbed. 

TOG 1.5 slaapzak

Lange mouwen | TOG 1.5 - 2 | kamertemperatuur 17° tot 19°C

Deze heerlijke Toddie slaapzak heeft een voering van zacht fleece stof. Je kindje zal het in deze slaapzak ongetwijfeld niet koud krijgen. Deze slaapzak is daarom ook perfect voor de herfst en winter. Het ligt er natuurlijk wel aan of jouw huis in de nacht afkoelt naar de bijbehorende temperaturen. Onder deze slaapzak zou je een rompertje kunnen aandoen, maar het hoeft niet per sé. 

TOG 2 slaapzak

Welke kamertemperatuur raden experts aan? 

Sommige mensen hebben de neiging om de verwarming in de kamer van een jonge kind flink aan te zetten. Je wilt natuurlijk ook niet dat je kind het in de nacht koud krijgt. Echter blijkt uit onderzoek dat de slaap van zowel baby’s, kinderen en volwassenen een hogere kwaliteit heeft bij een koelere kamertemperatuur. Denk hierbij aan temperaturen tussen de 16° en 19°C. De kamertemperatuur kun je in sommige gevallen meten met je babyfoon.

 

Voel aan de voetjes of je kind het niet te warm of te koud heeft. Voelen de voetjes lauw aan, dan heeft je kind het aangenaam. Ook kun je dit checken door in het nekje te voelen, maar de voetjes geven meer zekerheid. 

 

Waarom Toddiebag geen TOG 3 in het assortiment heeft

Doordat kinderen beter slapen in een koelere ruimte en het niet goed is om te warm te zijn tijdens het slapen hebben wij bewust geen TOG 3 slaapzak in ons assortiment. Deze TOG is namelijk behoorlijk dik en dit kan er makkelijker voor zorgen dat een kind overhit raakt. Toddiebag raad liever aan om wat meer laagjes aan te doen bij je kind, in plaats van een enorm dikke slaapzak. 

 

Heb jij een vraag over welke Toddie slaapzak past bij jouw kind? Stuur ons gerust een mail op info@toddiebag.nl of stuur ons een berichtje op Instagram! 

 

Bron: Consumentenbond | Beeld: @Lieke__vm Instagram

 

← Older Post Newer Post →