Congratulations! Your order qualifies for free shipping Free shipping until 21 December

Witte ruis: wat is het en waar gebruik je het voor?

Witte ruis: wat is het en waar gebruik je het voor?

witte ruis white noise

Witte ruis of ook wel white noise is een term waar je bijna niet meer omheen komt! Dit komt doordat dit type ruis veel mensen (waaronder ook baby’s en kinderen) helpt om tot rust te komen en in slaap te vallen. Heb jij een kindje dat lastig in slaap valt of onrustig slaapt? Lees dan deze blog, want wie weet kan witte ruis wel eens de oplossing zijn waarmee jouw kindje rustig in slaap valt. ZAZU Kids legt het je uit!

Wat is witte ruis?

Witte ruis is het geluid wat je bijvoorbeeld hoort wanneer je radio geen bereik heeft. Het is over het algemeen een monotoon geluid. Ook het geluid van vallende regen kan worden gebruikt als witte ruis omdat dit ook een zeer constant geluid is.


Wanneer kun je witte ruis inzetten?

Pasgeboren baby’s zijn gewend aan het luidruchtige geluid van de baarmoeder waar zij negen maanden in gezeten hebben. De stilte is daarom ook erg nieuw voor een jonge baby. White noise kan daarom al goed gebruikt worden vanaf de geboorte en het kan de baby gelijk helpen om sneller te kalmeren en beter te slapen.
Ook voor oudere kindjes kan witte ruis fijn zijn. Wanneer je bijvoorbeeld in een omgeving bent met veel omgevingsgeluid. Het constante geluid kan in dat geval de andere geluiden maskeren waardoor je kindje alsnog lekker rustig kan slapen.
Als je in verwachting bent van een tweede kindje is het sowieso goed om eens na te denken over het inzetten van white noise. Een baby kan zo het hele gezin wakker houden en white noise in het kamertje van je andere kids kan er voor zorgen dat zij er makkelijker doorheen slapen!


Hoe ziet dat er uit?

Witte ruis kun je op veel verschillende manieren verkrijgen. Bijvoorbeeld via je telefoon of een oude radio. Echter, heb je misschien je telefoon nodig wanneer je kind slaapt en heb je ook niet altijd stroom om een oude radio mee aan te sluiten! ZAZU Kids heeft hier de perfecte oplossing voor: Suzy! Dit is een klein apparaatje wat white noise geluiden afspeelt.
Deze kun je in de hoek van de kamer zetten, aan de buggy hangen en ook door het compacte formaat makkelijk meenemen als je op vakantie gaat! Suzy schakelt automatisch na 20 minuten uit, maar gaat weer aan zodra de omgevingsgeluiden toenemen. Het is een simpel, maar zeer effectief apparaatje!


Hoe vaak kun je white noise inzetten?

Je kunt witte ruis zo vaak inzetten als je wilt. Het zou bijvoorbeeld een ondersteunend onderdeel kunnen worden van je slaaphygiëne, maar je kunt het ook slechts inzetten op momenten dat er veel omgevingsgeluiden zijn. Mocht je iedere avond white noise gebruiken bij je baby, zou je dit vanaf één jaar rustig kunnen afbouwen door het volume iedere week iets zachter te zetten.


Benieuwd of dit voor jouw kind werkt?

Goed nieuws! Toddiebag en ZAZU Kids hebben namelijk de handen ineen geslagen en houden samen een ontzettend leuke winactie op social media! Je kunt een Toddie Slaapzak naar keuze winnen en een Suzy white noise machine. Klinkt dat niet super? Ga naar het bericht over de giveaway @toddiebagbag.benelux of @zazu_kids op Instagram. Daar lees je hoe je meedoet met deze te gekke winactie!

witte ruis white noise

 

 

← Older Post Newer Post →