Snotterneuzen en slapen - Sleeping tips by The New Sleepcoach

Het is weer snotter seizoen. Als je kindje ziek of verkouden is, kan het zijn dat je kindje meer moeite heeft om lekker slapen. Plat liggen met een verstopte neus is ook behoorlijk vervelend. Kinderen die zich niet lekker voelen hebben vaak meer behoefte aan geborgenheid. Ze willen dan vooral bij papa of mama zijn. Zo ook met slapen. Je kindje kan zich echt veel beter voelen wanneer hij/zij veel wordt vastgehouden. Het is dan ook helemaal niet erg om je kindje een aantal nachten bij je te laten slapen. Kijk wel altijd dat dit veilig gebeurt.

Het kan ook zijn dat je kindje meer moeite heeft om in slaap te vallen en hij/zij extra hulp nodig heeft. Je kunt je kindje meer helpen door hem/haar rustiger te wiegen, slaperig te maken, neer te leggen en dan bij het bedje te blijven tot je kindje rustig is of slaapt. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan wandelen, de frisse buitenlucht kan vaak goed doen wanneer je kindje zich niet lekker voelt. Of laat je kindje in de draagzak slapen zodat jezelf ook nog je handen vrij hebt.

Kinderen zijn vaak sneller moe als ze ziek zijn of hebben meer slaap nodig. Kijk goed naar je kindje wat hij/zij aangeeft. Wil je kindje eerder naar bed dan normaal, dan mag je dit uiteraard gewoon doen, maar je wilt er wel opletten dat er niet een hele dag geslapen wordt, want dan heb je weer kans dat je kindje klaar wakker is in de nacht.

Waar je ook op wilt letten is dat je je kindje niet elk slaapje in slaap gaat voeden als je dit eerst niet deed. Er kan zo een afhankelijke slaap associatie ontstaan wat weer lastig kan zijn om af te leren na het ziek zijn. Wat je hier dan kunt doen is slaperig voeden en nog wakker proberen neer te leggen.

 

Volg vooral je eigen gevoel en blijf goed naar je kindje kijken. Knuffel je kindje lekker en hopelijk knapt je kindje weer snel op.


Als je merkt dat je kindje zich weer beter voelt, kun je weer het ritme oppakken.

Janine, The New Sleepcoach

Slaaptips voor baby en kind: GROUP.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwere Post →